PÄÄTÖS ja sen seuraukset

Suomen olympiakomitea tulee samaan Torinossa norjalaisilta,saksalaisilta ja venäläisiltä "kultaisen kädenpuristuksen". Tämä siksi,että he jättivät Kaisa Variksen valitsematta Torinoon ja samalla he riistivät Suomelta mahdollisuuden saada naisten 4 x 5 km viestin kultamitalin, joka nyt menee jollekkin em. maista.

MIKSI

Suomen olympiakomitean jäsenet tekevät ulkopuolisen mielestä jotain näin typerää.Sen tähden, että  haluavat tällä päätöksellä kiillottaa omaa kaljuaan, koska he nyt jättivät rannalle kaksi dopingista kärähtänyttä urheilijaa. Ja tästä teostaan KO

 varmasti saa päänsilitystä aianakin mainitsemieni kansakuntien kolleegoilta mutta saavatko jotakin muuta. mistä minä voisin tietää, tuskin hekään.Eli Suomen OK pelaa nyt uhkapeliä, ehkä he eivät nouse kultatuolissa avajaisissa olympiatulen sytyttäjän rinnalle mutta pääasia on, että mieli on hyvä, kun on tehty oikein.Mutta onko tehty oikein ?

SIKSI

 Ei ole tehty, että dopingistakin kiinni jäänyt ihminen ansaitsee toisen mahdollisuuden niin Kaisa Varis kuin Jari Isometsäkin ja molempien näytöt tältä talvelta riittävät.Elina Hietamäen näytöt ovat Kaisa Varikseen verrattuna olemattomat. Toki vedän sanani takaisin, jos Hietamäki kykenee vähintään yhdeksänteen sijaan Torinon 10 km:n vapaalla ja tuomaan Suomen kultamitalille ankkurin paineet niskassaan naisten 4 x 10 km viestissä.

TOSIASIASSA

tulee käymään niin, että Hietamäki ei tule pystymään kumpaankaan nousukuntoiselle Varikselle vähintäänkin todennöiseen suoritukseen.Hupaisaa tässä asiassa on se, että valinnan perusteena käytettiin mukas näyttöjä. Höpön, pöpön.Hietamäen näytöt ovat sen verran kaukana, että tuolla "näyttö" logiikalla olisi voitu vetää esiin Marja-Liisa Kirvesniemi ja Matti Nykänen: molemilla yksistä kisoista kolme kultamitalia.Ei kyllä tässä lyötiin lyötyjä, joka taas suomalaiseen moraaliin ei sovi.Eli jos joku on rangaistuksensa kärsinyt- niin kuin Varis ja Isometsä ovat- niin heillä on oikeus jatkaa puhtaalta pöydältä.

Mutta eihän se Talermolle ja kumppaneille sopinut.Toki olen varma siitä, että jos Talermo tai joku hänen liikekumppaneistaan saisi kahden vuoden tuomion esim. sisäpiirikaupoista ja tämän jälkeen elettyään nuhteettomasti vähintään kaksi vuotta niin tuomioistuin mutta antaisi uuden tuomion niin, hyvät ystävät eiköhän nousisi aika moinen meteli Talermon ja kumppaneiden keskuudesta: "tämä on väärin, nyt lyödään lyötyä jne". Tietenkin se olisi väärin, totta kai.Mutta miksi sortunutta urheilijaa saa lyödä loputtomiin ja vieläpä niin, että lyöjinä ovat ne jotka mukamas vartioivat oikeudenmukaisuutta ja muita yleviä arvoja.

ITSETUNNOSTA

tai paremminkin sen puutteesta taitaa olla tässäkin kysymys.Eli pienen Suomen pienet urheilujohtajat-pois lukien Hiihtoliitto-ovat taas uhranneet oman tyttären ja pojan, jotta saisivat kehuja suuremmilta.Olisi tietysti yksi mahdollisuus korjata tämä vääryys eli se, että Elina Hietamäki menisi kaiken viisauden alkulähteelle eli tunnustaisi tosiasiat -siis sen, että hän kamppailee Torinossa vain ynnä muuta sijoituksista ellei sitten pääse viestiin ja saa sieltä muiden peesissä mitalia.Toki Eihän se Hietamäen syy ole, että häntä käytettiin keilana kaatamaan Varis mutta nyt olisi todella ainut kertainen mahdollisuus nousta olympiavoittajan suuruiseksi sankariksi, ellei suuremmaksikin: kieltäytymällä, koska on joutunut pelinappulaksi.

URHEA TEKO

ei auttaisi, koska eivät OK:n tyypit valitsisi kuitenkaan Varista kisoihin.Tätä Hietamäen kieltäytymistä kyllä kovasti pahoiteltaisiin ja selitettäisiin, että "nyt Suomen naisten mitalimahdollisuuden olennaisesti heikkenevät ja tämä on korvaamaton vahinko, mutta ei Varista voi valita kun me olemme päättäneet niin niin me olemme päättäneet niin". Jotain tuollaisista varmaan kuulisimme.

OLISI OLLUT

 

oikeasti urheata se, jos olisi oikeasti annettu mahdollisuus Suomen naisten viestijoukkueelle ensimmäisen kerran 54 vuoteen(Oslo 1952) voittaaOlympialaisten viestikulta.Sitä paitsi kyllä minua urheiluihmisenä ja veronmaksajana harmittaa, että tahallaan jätetään käyttämättä suomalaisia mahdollisuuksia.